Peuter- en kinderyoga

vingerverfWij starten ook met peuter- en kinderyoga. Deze lessen worden gegeven in verschillende leeftijdscategorieen vanaf 4 jaar. U kunt samen met uw peuter genieten van yoga tijdens de Peuteryoga.
Tijdens de Kinderyoga ontdekken kinderen hoe ze hun lichaam en geest in balans kunnen houden.

Loenta biedt gespecialiseerde pedagogische (thuis)begeleiding voor kinderen, jongeren, ouders/verzorgers.

Voor wanneer u het even niet meer weet,  vastloopt op een bepaald gebied binnen de opvoeding of ‘een steuntje in de rug’ kunt gebruiken.
 

Pedagogisch advies en begeleiding bij:

  • De persoonlijke ontwikkeling van uw kind.
  • Vragen rondom de opvoeding van uw kind.
  • Kinderen/jongeren met een ontwikkelingsachterstand, leer- en gedragsproblemen.
  • Autisme (ASS), Hechtingsstoornissen, Aandachtstekort- en gedragsstoornissen.

De pedagogische begeleiding kan gecombineerd worden met Mindfulness.
Voor meer informatie hierover, verwijs ik u graag verder naar de informatie onder het kopje ‘Mindfulness’ op deze site.

 

Onderwijskundige- en pedagogische instellingen:

  • Voor advies, begeleiding  en trainingen op maat binnen uw instelling.’

Voor meer info: www.loenta.nl

 

Masterclass Neurotransmitters

neurotransmittersOnlangs de 3-daagse Masterclass gevolgd waarin veel aandacht werd besteed aan een nieuwe manier van kijken naar de functionaliteit van neurotransmitters op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en de vertaling naar de praktijk.

CellCare Academy heeft de kennis van neurotransmitters, van theorie tot praktische behandelmogelijkheden, van herkennen tot uitleg en motivatie voor je cliënt/sporter, gebundeld in deze 3-daagse Masterclass. Van A tot Z, alles komt voorbij.

Tijdens de masterclass werd er aandacht besteed aan de zogenaamde Neuro4Profiel, een test die gebaseerd is op de Braverman assessment. De vier primaire neurotransmitters kunnen met de Neuro4Profiel omgezet worden in een functionele score. Het is één van de weinige, uitgebreide testen, die zowel inzicht in de werking van je brein en gedrag, als in je fysiek functioneren geeft.

De Neuro4Profiel methode bevat een door CellCare Academy ontwikkeld algoritme. Deze methode geeft inzicht in de activiteiten en onderlinge balans van de primaire neurotransmitters, en dient als basis voor een op maat gemaakte behandeling. Deze test kunnen we bij u afnemen om nog meer inzicht te krijgen in het ontstaan en behandelen van klachten.

Fysische vasculaire therapie Bemer

Bemer is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelf genezend en herstellend vermogen van het lichaam.
Een multidimensionaal signaal vormt de kern van de fysische vasculaire therapie Bemer. De pulsen stimuleren de beperkte of geblokkeerde microcirculatie op een effectieve manier.

BremerDe therapie Bemer kan zowel ingezet worden ter ondersteuning van het zelf genezend en herstellend vermogen van het lichaam als wel preventief toegepast worden voor:

  • betere doorbloeding (en afvoer) van organen en weefsel
  • ondersteuning van de genezing van wonden en sportblessures
  • ondersteuning van het immuunsysteem
  • betere lichamelijke en geestelijke conditie
  • kortere hersteltijden na het sporten

Bloedsomloop

De bloedsomloop voorziet je lichaamsweefsel en organen van voedingsstoffen, zuurstof, vitamines en mineralen. Tegelijkertijd worden de afvalstoffen afgevoerd. Vijf en Zeventig procent van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Onze lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. De bloedlichaampjes moeten voor een gebied van meer dan 120.000 kilometer  voor de aan- en afvoer zorgdragen. Het hart kan dit niet alleen aan en heeft de hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasotomie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart.

Door veel stress, te weinig slaap, eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten en het verouderingsproces worden de pompende beweging van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Hierdoor zijn bloedcellen  te lang onderweg en kunnen hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingstoffen en zuurstof krijgen en afvalstoffen onvoldoende worden afgevoerd  kunnen er allerlei ziekten en verstoringen, in de vorm van functie verlies, zich voordoen.

Als de microcirculatie goed functioneert wordt je bloed ook goed verdeeld, je zult je dan ook weer fitter en vitaler gaan voelen. Als je microcirculatie goed functioneert werkt je immuunsysteem optimaal waardoor je minder vatbaar bent voor infecties, verkoudheden en andere ziektes.

NIEUW: Vitamine K meten

De Vita-K meter is een niet-invasief medisch apparaat voor een snelle en makkelijke screening van de conditie van de bloedvaten. Naast de Vasculaire karakteristieken meet het non-invasive device ook de Spo2 (saturatie), hartslag en evaluatie vitamine K status.

De Vita K meter wordt op de vingertop geklemd en analyseert zonder bloed te prikken binnen 2 minuten de toestand van de bloedvaten en het eventuele tekort aan vitamine-K. De meter is gebaseerd op de Accelerated PlethysmoGraphy (APG) technologie, waarin de pulsaties van de bloedstroom in de kleine bloedvaatjes van de huid gebruikt worden om de vaatkarakteristieken in kaart te brengen.

Aderverkalking, dat ook bij gezonde mensen met een niet-optimale vitamine K-status optreedt, vergroot onder meer de kans op hypertensie, hartinfarct, perifere arteriële ziekte en vroegtijdige sterfte. Vermoedelijk speelt een (mild) vitamine K-tekort een rol bij 23% van alle hart- en vaatziekten. Ook is vitamine K2 essentieel voor gezonde botten en nieren en is een goede vitamine K-status belangrijk bij orgaantransplantatie. Vitamine K (fytomenadion) is nodig voor de bloedstolling.

Dit apparaat stelt zorgaanbieders in staat om snel inzicht  te krijgen in de vasculairekarakteristieken en geeft een indicatie van de vitamine K status.
Het is het enige niet-invasieve vingertop apparaat in de gezondheidszorg dat een beeld geeft   van de conditie van de bloedvaten. De Vita K Meter is te gebruiken bij volwassenen en kinderen

K2 METERVoordelen van vita K2 meter:

- Hoge nauwkeurigheid
- Snelle screening van patiënten
- Meerdere metingen met 1 apparaat

Vitamine K: een belangrijke vitamine

Vitamine K is een belangrijke vitamine voor de bloedstolling, maar ook voor de botstofwisseling en gezonde vaten. In het nieuws verscheen vandaag het bericht dat veel Nederlanders een tekort hebben aan deze vitamine.

Vitamine K is onder te verdelen in vitamine K1 (phylloquinon) en verschillende vormen van vitamine K2 (menaquinonen). Groene bladgroenten bevatten veel vitamine K1. Daarnaast zit vitamine K1 in plantaardige oliën en in kleinere hoeveelheden in fruit, zuivel en brood. Vitamine K2 halen we met name uit ei, kip, vlees . Supplementen kunnen zowel vitamine K1 als K2 bevatten. Vitamine K wordt voor een deel door de bacteriën in de (dikke) darm gemaakt.

Prof. Cees Vermeer van de Universiteit van Maastricht geeft aan dat 40 procent van de bevolking risico zou lopen op schade aan hart- en vaten door vitamine K-tekorten. Een te laag vitamine K-gehalte leidt er toe dat bloedvaten minder elastisch worden en op den duur verkalken. Ook bij bloedvaten rond het hart kan dat optreden. In de media zegt Vermeer ook dat een vitamine K-tekort net zo veel risico’s voor hartproblemen veroorzaakt als twee pakjes sigaretten per dag. Dat zou dan dus gelden voor 40% van de bevolking

Volgens Vermeer zijn de hoeveelheden die het RIVM aangeeft inderdaad ruim voldoende als het gaat om bloedstolling, de belangrijkste functie van vitamine K. Voor gezonde botten en vaten hebben we echter meer vitamine K nodig. Zijn advies is daarom om meer groene groenten en kwark te eten. Dagelijks deze producten eten, voorziet in voldoende vitamine K om ook de botten en vaten gezond te houden.