Masterclass Neurotransmitters

neurotransmittersOnlangs de 3-daagse Masterclass gevolgd waarin veel aandacht werd besteed aan een nieuwe manier van kijken naar de functionaliteit van neurotransmitters op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten en de vertaling naar de praktijk.

CellCare Academy heeft de kennis van neurotransmitters, van theorie tot praktische behandelmogelijkheden, van herkennen tot uitleg en motivatie voor je cliënt/sporter, gebundeld in deze 3-daagse Masterclass. Van A tot Z, alles komt voorbij.

Tijdens de masterclass werd er aandacht besteed aan de zogenaamde Neuro4Profiel, een test die gebaseerd is op de Braverman assessment. De vier primaire neurotransmitters kunnen met de Neuro4Profiel omgezet worden in een functionele score. Het is één van de weinige, uitgebreide testen, die zowel inzicht in de werking van je brein en gedrag, als in je fysiek functioneren geeft.

De Neuro4Profiel methode bevat een door CellCare Academy ontwikkeld algoritme. Deze methode geeft inzicht in de activiteiten en onderlinge balans van de primaire neurotransmitters, en dient als basis voor een op maat gemaakte behandeling. Deze test kunnen we bij u afnemen om nog meer inzicht te krijgen in het ontstaan en behandelen van klachten.

Fysische vasculaire therapie Bemer

Bemer is in staat de beperkte doorbloeding van de fijnste bloedvaten te verbeteren en ondersteunt daarmee het zelf genezend en herstellend vermogen van het lichaam.
Een multidimensionaal signaal vormt de kern van de fysische vasculaire therapie Bemer. De pulsen stimuleren de beperkte of geblokkeerde microcirculatie op een effectieve manier.

BremerDe therapie Bemer kan zowel ingezet worden ter ondersteuning van het zelf genezend en herstellend vermogen van het lichaam als wel preventief toegepast worden voor:

  • betere doorbloeding (en afvoer) van organen en weefsel
  • ondersteuning van de genezing van wonden en sportblessures
  • ondersteuning van het immuunsysteem
  • betere lichamelijke en geestelijke conditie
  • kortere hersteltijden na het sporten

Bloedsomloop

De bloedsomloop voorziet je lichaamsweefsel en organen van voedingsstoffen, zuurstof, vitamines en mineralen. Tegelijkertijd worden de afvalstoffen afgevoerd. Vijf en Zeventig procent van de bloedsomloop vindt plaats in de fijnste bloedvaten (microcirculatie). Onze lichaamscellen zijn voor het uitvoeren van hun verschillende levensbelangrijke taken volledig aangewezen op dit aan- en afvoerproces. De bloedlichaampjes moeten voor een gebied van meer dan 120.000 kilometer  voor de aan- en afvoer zorgdragen. Het hart kan dit niet alleen aan en heeft de hulp nodig: de kleine bloedvaten bewegen de bloedcellen voort door zelf een pompbeweging te maken (vasotomie) en ondersteunen zodoende de functie van het hart.

Door veel stress, te weinig slaap, eenzijdig dieet, ongezonde leefgewoontes, ziekten en het verouderingsproces worden de pompende beweging van de fijne bloedvaten steeds langzamer. Hierdoor zijn bloedcellen  te lang onderweg en kunnen hun taken niet meer naar behoren uitvoeren. Wanneer weefsel en organen te weinig voedingstoffen en zuurstof krijgen en afvalstoffen onvoldoende worden afgevoerd  kunnen er allerlei ziekten en verstoringen, in de vorm van functie verlies, zich voordoen.

Als de microcirculatie goed functioneert wordt je bloed ook goed verdeeld, je zult je dan ook weer fitter en vitaler gaan voelen. Als je microcirculatie goed functioneert werkt je immuunsysteem optimaal waardoor je minder vatbaar bent voor infecties, verkoudheden en andere ziektes.

Het fasting lifestyle plan

IMG 0795 768x576Hét intermittent fasting plan! Start jouw vaste periode op de juiste manier. Ondersteun je lichaam met het verbranden van vet en de bijbehorende ontgifting. Het pakket bevat het boekje vol met recepten (12 dagen), leefstijltips, keukentips en boodschappenlijstjes. Daarnaast bevat het supplementen van Vitals en Cressana om jouw lichaam op weg te helpen naar een verbeterde versie van zichzelf! Bij dit pakket krijg je een Vitals shake beker en een pillendoosje cadeau!

* Recepten zijn allen glutenvrij en deels vegetarisch

Het FLP kun je kopen in de webshop van Ceryl Nuij via: https://omvital.nl/store

 

Super gezond ontbijt

bronz2

Een aantal jaren geleden had Albert nog de overtuiging dat het ontbijt vooral moest bestaan uit veel proteïne aangezien het belangrijk was om zijn dagelijkse hoeveelheid eiwitten binnen te krijgen. Hij begon met een halve kilo kwark en een banaan. Tegelijkertijd was zijn vader ook bezig met het optimaliseren en verbeteren van zijn ontbijt. Z’n vader let heel goed op zijn gezondheid vanuit de overtuiging om zo lang mogelijk op een vitale manier te blijven leven. Op een dag kwam hij met zakken aanzetten met daarin verschillende soorten noten en zaden. Van chiazaad tot cacao nibs en nog vele andere soorten, het was in ieder geval een uitgebreid assortiment. Verschillende zaden en noten uit deze zakken deed hij bij elkaar en verrijkte die met versgeperst sinaasappelsap en wat bessen. Dit is uiteindelijk voor Albert de inspiratie en de start geweest voor het optimaliseren van zijn eigen ontbijt.

In alles wat hij doet is altijd het streven om meer impact te hebben met minder moeite. Het ontbijt van zijn vader heeft hem geïnspireerd om te gaan experimenteren met verschillende ingrediënten. Het begon bij drie scheppen havermout en een schep met verschillende zaden. Na een aantal variaties te hebben geprobeerd, heeft hij nu een bijzondere combinatie gevonden die zijn lichaam iedere keer kalm en energiek doet aanvoelen. Door in grote hoeveelheden online in te kopen sneed het mes aan drie kanten: minder tijd, geld en verpakkingsmateriaal. De laatste en misschien wel grootste slag die hij maakte was door het ontbijt niet voor één dag, maar voor een hele maand te maken. Door vervolgens dagelijks vijf minuten te investeren in het toevoegen van vers fruit , water en olijfolie creëert hij elke dag een grote glimlach op zijn gezicht als hij geniet van zijn heerlijk ontbijt.

Meer info: https://www.bronzgreenbee.com/

bronz